Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcția de premier al României

În urma ședinței Comitetului Executiv Național care a avut loc miercuri, social-democrații au decis să propună pe Sorin Grindeanu pentru a fi numit de președintele Klaus Iohannis în funcția de premier al României.

Remintim că, inițial, coaliția majoritară din Parlamentul României formată din PSD și ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru a fi numită de Iohannis în funcția de prim-ministru. Președintele României a refuzat propunerea fără a da explicații cu privire la decizia sa.
CINE ESTE SORIN GRINDEANU
Sorin Grindeanu este o mai veche cunoștință a românilor, fiind ministru al Comunicațiilor timp de un an în guvernul Ponta în perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015. Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia informatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara. Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara. 

Faze comice 2016

  • Actualizat ieri
Noua propunere de premier a fost deputat din 2012 până la sfârșitul lunii iunie 2016, când a devenit președinte al CJ Timișoara. Grindeanu a activat în cadrul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.
„ȘEVIL SHHAIDEH A FOST AMENINȚATĂ CU MOARTEA”
În cadrul unei conferințe de presă avută după Comitetul Executiv Național, președintele PSD a explicatcă înainte de Sorin Grindeanu au mai fost discutate alte două propuneri. Una a fost chiar Liviu Dragnea, însă din cauza legii nu poate fi numit, a doua a fost Sevil Shhaideh, propunerea inițială respinsă de Iohannis, care însă a refuzat motivând că familia sa a fost amenințată în ultimele zile cu moartea.

„Varianta cu Sevil Shhaideh eu asta am avut în minte până azi-noapte, până când mi-a spus, că exact după anunțul președintelui de ieri, a început să primească multe amenințări cu moartea. Și ea, și soțul ei. Le e frică să iasă din casă, un cetățean român, un foarte bun român. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl mai poate duce. Tot ce a apărut în presă sunt numai invenții. Faptul că demnitatea unui om a fost călcată în pcioare, iar siguranța unei familii a fost pusă în pericol. Cei care au declanșat această campanie vor plăti”, a spus Liviu Dragnea în timpul conferinței de presă.



Ce mai poti viziona pe calnalul nostru;

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY