Fotbal: Federația scoțiană susține mărirea numărului de echipe la CM decisă de FIFA

Federația scoțiană de fotbal a indicat că susține decizia FIFA de a mări numărul de echipe la Cupa Mondială, de la 32, în prezent, la 48, începând cu ediția din 2026, informează BBC.
Mărirea numărului de echipe la Cupa Mondială, decisă marți, a fost întâmpinată cu reacții amestecate. Federația scoțiană este însă bucuroasă de această schimbare.


"Suntem mulțumiți de vestea că Mondialul se va extinde la 48 de echipe începând din 2026", a declarat Stewart Regan, directorul executiv al federației scoțiene.
"Credem că este un pas pozitiv, mai ales pentru țările mai mici, și le va permite mai multor fani din toată lumea să se bucure de participarea țării lor la un turneu final de Cupă Mondială. Asta le va permite de asemenea acestor țări să investească mai mult în infrastructura lor fotbalistică și la nivel de juniori, ceea ce la rândul său poate avea beneficii sociale semnificative", a adăugat Regan.
"Performanțele Țării Galilor, Islandei și Irlandei de Nord la Euro 2016 au arătat ce impact pot avea echipele mai mici și cât de benefică pentru un turneu poate fi participarea.Un amestec eclectic mai mare de culturi fotbalistice la Cupa Mondială va crea o atmosferă mai intensă și mai bună ca oricând", a mai spus oficialul.
Scoția a jucat ultima oară la un Mondial în 1998, iar ultimul turneu final la care a fost prezentă a fost Campionatul European din 2000.


Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY