AGENȚIA DE PRESĂ RUSĂ SPUTNIK: ANA BIRCHALL, FAVORITĂ PENTRU A FI NOMINALIZATĂ PREMIER

Agenția de presă rusă Sputnik, redacția în Republica Moldova, anunță joi că Liviu Dragnea va nominaliza o femeie ca premier, ”cu experință ca demnitar și cu recunoaștere internațională” și o indică pe Ana Birchall ca fiind favorită.

”Sursele noastre confirmă intenția lui Liviu Dragnea de a nominaliza o femeie ca premier, e un om de partid cu experință ca demnitar și cu recunoaștere internațională” arată agenția de presă rusă Sputnik, pe site-ul https://ro.sputnik.md/.
Jurnaliștii arată că Liviu Dragnea are alături de el oameni de încredere precum Olguța Vasilescu și Carmen Dan, dar ”cele două nu dovedesc că ar putea face față primei funcții din Executiv. Nu au nici studiile necesare, nici prezența lor în medii internaționale nu a fost un succes. O altă variantă este experimentata Rovana Plumb, un politican inteligent, cu mare experiență, inclusiv în relația cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, aparține unei generații mai vechi a partidului, dar se pare că, din cauza unor legături cu diverși lideri istorici nu este în vizorul autoritarului Liviu Dragnea”.
Agenția Sputnik citează surse care susțin că Liviu Dragnea s-ar îndrepta către Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene în guvernul Grindeanu.
Apoi, materialul trece la o descriere amănunțită a activității Anei Birchall și a evoluției acesteia, fiind descrisă ca o adevărată salvatoare a Executivului.
”Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar și extrem de ambițioasă, în același timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuți la o importantă firmă de avocatură din New York, dar și experineței dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în parlament sau ca ministru. Miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu au demisionat în bloc Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace. În plus, Ana Birchall ar face o figură deosebită și ar reprezenta România la un nivel foarte înalt pe plan internațional”.
Sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY