ATACUL COMIS DE UN CANADIAN ÎN INCINTA UNUI AEROPORT DIN SUA ESTE INVESTIGAT DREPT INCIDENT TERORIST

Un cetățean canadian originar din Tunisia care a înjunghiat un ofițer de poliție în incinta unui aeroport din statul american Michigan este investigat pentru comiterea unui act terorist, au anunțat joi oficiali federali americani, informează site-ul agenției The Associated Press.

Locotenentul de poliţie Jeff Neville, membru al dispozitivului de securitate al Aeroportului Internaţional Bishop, a fost înjunghiat în zona gâtului. Neville a fost transportat la spital în stare critică și, după o intervenţie chirurgicală, este în stare stabilă.
Amor Ftouhi, în vârstă de 49 de ani și rezident în Montreal, a fost reținut imediat după comiterea atacului. Potrivit raportului acestui incident, Ftouhi i-a cerut unui ofițer de poliție care l-a încătușat să-l omoare.
"Atacul de la Aeroportul Internațional Bishop din Flint, Michigan, este investigat ca un act de terorism, dar autoritățile nu au nicio indicație în acest moment că suspectul a fost implicat într-un plan secret de amploare. În acest moment îl vedem ca pe un atacator singuratic. Nu avem informații care să sugereze niciun fel de instruire specifică a acestuia", a declarat agentul special al FBI David Gelios.
Înainte de a înjunghia ofițerul de poliție, Amor Ftouhi a strigat "Allahu akbar," care în limba arabă înseamnă "Allah este mare". Totodată, el a spus că au fost uciși oameni în Siria, Irak și Afganistan, iar "acum toți vom muri", adăugând că urăște Statele Unite.
Amor Ftouhi are cetățenie canadiană și tunisiană și locuia în Montreal cu chirie. Proprietarul clădirii susține că Ftouhi nu a creat niciodată probleme și că este însurat, având și copii. Polițiștii au efectuat o percheziție la locuința bărbatului.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY