BILANȚUL FURTUNILOR ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD: PESTE 300 DE CASE ŞI APROAPE 6.000 DE HA DE TEREN AFECTATE

Opt comune din Bistrița-Năsăud au fost grav afectate de furtunile și vijeliile care au avut loc în ultima săptămână în județ, cinci locuințe au fost distruse în totalitate, alte 320 de case și 350 de anexe gospădărești fiind afectate. Peste 5500 hectare de teren agricol au fost distruse.


Subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Terente Ciui, a făcut, miercuri, în ședința Colegiului Prefectural, public bilanțul furtunilor care au afectat grav județul în ultima săptămână.
Potrivit subprefectului, opt rapoarte cu pagubele înregistrate în comunele Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Ilva Mică, Mărișelu, Lechința, Chiochiș, Budacul de Jos și Cetate au fost depuse până acum.
Cele mai mari probleme au fost înregistrate în comuna Mărișelu, unde cinci case au fost distruse în totalitate și alte 96 de case au fost avariate în urma precipitațiilor abundente și a vijeliilor care au avut loc în Bistrița-Năsăud în perioada 23 - 27 iunie.
La Mărișelu au fost afectate și biserica ortodoxă din Domnești, baza sportivă a comunei, un adăpost pentru animale și un centru comercial.
Toto la Mărișelu au fost afectate o sută dehectare de teren arabil, 500 de hectare de pășuni și fânețe, rețeaua electrică și rețeaua telefonică.
În comuna Budacul de Jos a fost avariate 172 de locuințe, 311 anexe gospodărești, peste o mie de hectare de teren arabil și aproape opt sute de hectare de pășuni și fânețe.
În comuna Lechința au fost avariate 20 de case, peste 1.300 de hectare de teren arabil, 105 hectare de vii, o mie de hectare de fânețe, peste 130 de hectare de păduri și rețeaua de alimentare cu apă pe o distanță de 12,5 kilometri.
De asemenea, în comuna Chiochiș au fost afectate 260 de hectare de teren arabil. La Cetate au fost afectate trei obiective culturale sociale, 253 hectare de teren agricol şi 2.800 de metri pătrați de solarii.
În alte trei comune, respectiv Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului și Ilva Mică, au fost afectate de vijelii și ploi 35 de case, cinci poduri și podețe, dar și dispensarul din localitatea Tiha Bârgăului.

Urmăriți-ne pe;  FacebookYouTubeG+Twitter

sursa: stiri24ore.ro
VEZI:

Top 10 cele mai TARI BANCURI

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY