Cel puțin 58 de persoane au murit în urma incendiului din Londra. Theresa May admite că reacția autorităților nu a fost suficient de bună

Cel puțin 58 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului produs la clădirea Grenfell Tower din Londra. Prim-ministrul britanic Theresa May a recunoscut că autoritățile puteau face mai mult, informează agenția de presă Reuters.

 

Theresa May s-a întâlnit, sâmbătă, cu locuitorii clădirii Grenfell Tower, care și-au exprimat nemulțumirea față de maniera în care Guvernul britanic a gestionat situația.

„Reacția serviciilor de urgență, a Serviciului Național de Sănătate și a comunității a fost eroică. Dar, sincer, sprijinul oferit famiilor afectate de incendiu care aveau nevoie de ajutor sau de informații în momentele de după dezastru nu a fost suficient de bun”, a declarat Theresa May.

Prim-ministrul britanic a promis că Guvernul va iniția o anchetă oficială. Totodată, Theresa May a promis alocarea a cinci milioane de lire pentru a-i ajuta pe cei afectați de incendiu. ”Cei care și-au pierdut locuințele în incendiu vor primi o casă în următoarele trei sătpămâni”, a adăugat May.

Comandantul Poliției din Londra, Stuart Cundy, a declarat că numărul deceselor survenite în urma încendiului ce a cuprins clădirea de 24 de etaje a ajuns la 58. ”Din păcate, sunt 58 de persoane despre care știm că erau în clădire în momentul producerii incendiului și presupunem că sunt decedate”, a declarat Cundy.

Dacă decesele vor fi confirmate, incendiul produs la Grenfell Tower va rămâne în istorie drept cel care a produs cele mai multe victime în Londra din ultimii 60 de ani.

Sursa: Stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY