CEXN AL PSD DECIDE LUNI PROPUNEREA DE PREMIER; FLORIN GEORGESCU A REFUZAT OFERTA LUI DRAGNEA

CExN al PSD se reuneşte luni dimineaţă pentru a decide, prin vot, asupra propunerii de premier cu care va merge la consultările de la Cotroceni, după ce, duminică, potrivit unor surse, Florin Georgescu ar fi refuzat oferta liderului PSD Liviu Dragnea în acest sens.


Potrivit unor surse din conducerea PSD, Dragnea ar fi avut în intenţie, la sfârşitul săptămânii trecute, să meargă în CExN cu două propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.
Lucrurile s-au precipitat, însă, duminică, în condiţiile în care Georgescu a declinat oferta lui Dragnea.
Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunţat, astfel, la Antena 3, că a avut o discuţie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-şi doreşte să fie premier, având şi „ceva probleme de sănătate”.
„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună, are experienţa guvernării. Mi-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reuşim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.
Surse din conducerea PSD au precizat că, în condiţiile retragerii lui Georgescu, PSD nu avea duminică seara „nimic stabilit încă” în ceea ce priveşte o propunere de premier.
Cu toate acestea, potrivit unor surse, pe lista scurtă a lui Dragnea se află următoarele nume: Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu - vehiculate din cursul săptămânii trecute, dar şi Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu, ultimele două nume fiind vehiculate duminică seară, într-o declaraţie făcută de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la Antena 3.
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, imediat după demiterea, prin moţiune de cenzură, a Guvernului Grindeanu, că are patru variante de premier ”și domni și doamne, din partid”.
Liderul PSD a explicat, la acel moment, că va avansa mai multe variante de premier, care să fie supuse votului CExN, el adăugând: "Şi acum simt usturimea de la o singură variantă".
CExN al PSD se va reuni la ora 10.30, la Palatul Parlamentului. La ora 13.00 este programată o şedinţă a grupurilor parlamentare, iar la ora 15.00 o delegaţie formată din 5 social-democraţi va merge la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, privind formarea noului Guvern.

SURSA: stiri24ore.ro

Citește alte articole, AICI

Urmăriți-ne pe;  FacebookYouTubeG+Twitter


Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY