Dacă pâine nu e, circ să fie!

Ceea ce se întamplă pe scena politică din Romania în ultimele zile este, de departe privind, un circ iefitin cu protagoniști a căror acrobație stârnește dispreț, furie și uimire.

Resortul acestui carnaval românesc este usor de identificat: dorința meschină a lui Dragnea de a controla coaliția politică si guvernarea, având ca ultim scop nedeclarat salvarea proprului fund, ca să mă exprim totuși elegant, în fața justiției care l-ar putea pune pentru totdeuna pe linia moartă, fără perspectiva schimbării macazului. Această figură sinistră, cu istetime sireata, fără scrupule, cu mustața albă și arsă, cu vocabular oltenesc asezonat cu clișee dâmbovițene ilustrează plastic ascensiunea perfida în vârful politicii românești  a unui un om fără prea multa școală, dar cu aroganță cât pentru un continet întreg și tupeu de același calibru. Dragnea, măscăriciul  viclean al României, ar fi în stare să dinamiteze toată țara, ar fi capabil de orice inginerie politică, de orice joc mercantil, ar fi capabil de cea mai înaltă trădare – daca asta i-ar asigura liniștea departe de zgomotul deranjant și rece al cătușelor. 

Sa nu ne facem iluzii, presedintele autoritar al PSD-ului, încălțat în bocanc sovietic, nu este în realitate preocupat de implemetarea programului de guvernare și de bunastarea socială, nu il interesează alianțele transnaționale la nivel european cu partide de stânga și ideologie inrudită. NU, in niciun caz! Totul gravitează in jurul spaimei de pușcărie. Ce mizerie umană îngrămadită in mintea bolnava a unui teleormănean de joasă speță. Iertare față de oamenii locului. Teleormanul a dat și oameni de certă valoare: Constantin Noica, Marin Preda, Miron Radu Paraschivescu, Zaharia Stancu etc.
Revevind la circul ultimelor zile: în contextul retragerii sprijiinului politic PSD-ALDE , Grindeanu joaca in ofside cu intenția de a marca un gol al carui punctaj ar putea conta pentru propria carieră politică.  Spunând că nu își dă demisia decât în contextul unei garanții venite de la președintele Klaus Johannis, că va urma tot un premier PSD-ist, deși ascest lucru nu poate fi garantat, actualul premier își arată apartenența fermă față de propriul partid, mizând cî driblingul pe care îl face îl va avantaja în meciurile politice de nivel înalt pe termen mediu și lung. În ce mă privește, deși rating-ul premierului poate să crească, castigand poate si din simpatia electoratului  de dreapta, nu cred că Sorin Grindeanu va face carieră politică onestă și de mare anvergură, țintind, în perspectivă îndepărtată, fotoliul prezidențial.

Griza politica actuală este perfect asortată cu mentalitatea politicianului român care intră în politică pe ușa din dos, se așază în vârful trebii și incepe, mai mult sau mai puțin camuflat,  rezolvarea vieții private. O resetare a unei asemenea mentalitîti nu este, totusi, utopică, ea poate fi facută, insa cu cât întârzie mai mult, cu atât ne declasifică pe noi în dialogul onest cu politica EU-ropeană, menținându-ne, trist și dezolant, la marginea istoriei, a continetului si a bunului simț. Cosmin Neidoni
SURSA: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY