DOI BĂRBAȚI DIN GALAȚI AU FOST REŢINUŢI DUPĂ CE AU FURAT 2.000 DE LITRI DE IERBICID DE 85.000 EURO

Doi bărbați din Galați au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi că au furat de la o firmă 2.000 de litri de substanțe pentru protecția plantelor, în valoare de 85.000 de euro.

Potrivit Poliţiei, în perioada martie - iunie, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au făcut, în județele Galați, Vaslui și Botoșani, verificări, controale, precum și şase percheziții domiciliare pentru identificarea unor persoane bănuite de furt de substanțe periculoase.
Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 17 spre 18 martie, persoane necunoscute au furat din punctul de lucru al unei societăți comerciale din Galați 2.000 de litri de substanțe pentru protecția plantelor, în valoare de 85.000 de euro.

Au fost identificați autorii în persoanele a doi bărbați, de 37 și 28 de ani, din Galați, precum și 1.580 litri substanțe pentru protecția plantelor. Polițiștii au recuperat astfel prejudiciul în proporție de 80%.
Totodată, la domiciliile celor doi bărbaţi au fost identificate și trei bancnote de 100 de euro, fără toate elementele de siguranță, patru prostovoale și şase plase monofilament.
Cei doi au fost aduși cu mandat, la sediul Poliției, iar apoi au fost reținiţi pentru 24 de ore. Ei sunt cercetaţi pentru furt calificat, tăinuire, falsificarea de monede și deținerea sau folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.
Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Sursa: mediafax

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY