DRUMURI INUNDATE, COPACI CĂZUȚI PE AUTOTURISME ȘI ZECI DE FAMILII FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ, ÎN MUREŞ

Mai multe drumuri din Târgu-Mureș au fost inundate, miercuri, după ce o ploaie torențială a blocat sistemele de canalizare. Patru copaci au căzut pe mașini și șosele, blocând circulația, în vreme ce la Sângeorgiu de Pădure peste 160 de consumatori au rămas fără energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, căpitan Cristian Virag, a declarat că patru copaci au căzut din cauza furtunii și au avariat mai multe autoturisme parcate la marginea drumurilor, în municipiul Târgu-Mureș.

De asemenea, crengile arborilor au ajuns inclusiv pe șosele, îngreunând sau chiar blocând circulația pe unele străzi, între care Cuza Vodă, potrivit sursei citate.
”S-au creat blocaje în trafic deoarece copacii au ajuns și pe partea carosabilă și s-a intervenit pentru degajarea lor. A fost o furtună puternică ce a redus foarte mult vizibilitatea”, a declarat Virag.
Totodată, ploaia torențială a inundat mai multe drumuri din Târgu Mureș, după ce sistemele de canalizare s-au blocat, circulația rutieră fiind afectată.
În localitatea Sângeorgiu de Pădure, 162 de consumatori au rămas curent după ce furtuna a afectat distribuția energiei electrice.
Mai multe echipaje ale distribuitorului se află în teren pentru a remedia defecțiunile.
Județul Mureș s-a aflat sub cod galben de precipitații, meteorologii semnalând descărcări electrice și intensificări ale vântului.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY