HACKERI RUȘI AR FI ACCESAT SISTEMUL DE VOTARE DIN APROAPE FIECARE STAT AMERICAN - SURSE

Un atac cibernetic rus asupra sistemului electoral din SUA ar fi afectat aproape 40 de state americane în timpul alegerilor din 2016, potrivit unor surse, citate de The Independent.

Atacul cibernetic, ce ar fi vizat programe de software folosite de angajații secțiilor de votare, a afectat 39 de state din SUA.
Cifrele, în cazul în care ar fi corecte, acesta ar reprezenta un atac mult mai mare decât cel raportat anterior.
Publicația online The Intercept a publicat un document secret al Agenției Naționale de Securitate în care era detaliată lansarea unei campanii ruse după modelul practicii ”spear-phishing”, adică obținerea în mod fraudulos a unor informații sensibile. Campania viza administrații americane locale înaintea alegerilor din SUA. Conform documentului, hackerii ruși au accesat cel puțin un furnizor de softuri pentru vot.
Conform agenției de știri Bloomberg, hackerii au accesat zeci de baze de date ale voturilor și cel puțin o bază de date a finanțării campaniei.
Potrivit presei internaționale, atacul a fost atât de grav încât oficialii Administrației Barack Obama au trebuit să se folosească de ”telefonul roșu” pentru a se ”plânge” în mod direct Guvernului rus.
Administrația Obama se temea că hackerii vor șterge listele electorale sau vor face modificări în procesul de votare pentru a submina încrederea în alegerile americane.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY