MIHAI CHIRICA: SORIN GRINDEANU AR PUTEA FI NOUL LIDER AL PSD DACĂ ÎŞI DOREŞTE ASTA

Fostul lider PSD Iaşi, Mihai Chirica, şi-a reafirmat, joi, susţinerea pentru Sorin Grindeanu şi spune că acesta ar putea deveni noul lider al partidului, dacă îşi doreşte acest lucru. Totodată, edilul a vorbit şi despre „asasinii politici”, printre ei numind-o pe Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a redactat o scrisoare deschisă către colegii săi de partid şi către cei din Comitetul Executiv prin care îşi reafirmă susţinerea pentru Sorin Grindeanu şi Guvernul PSD-ALDE.
„Noi, membrii PSD, și în special reprezentanții conducerii partidului, trebuie să înțelegem cu toții că responsabilitatea noastră în aceste momente nu este doar una politică și personală, ci una publică și morală, față de cetățenii României, față de viitorul nostru, față de copiii noștri”, se arată în scrisoarea deschisă pe care Mihai Chirica a prezentat-o, joi, într-o conferinţă de presă.
Chirica a afirmat că trebuie privit cu responsabilitate „cine trage în jos partidul”.
„Noi nu trebuie să confundăm România cu imaginea liderului său. În aceste zile când partidul se prăbuşeşte trebuie să privim cu responsabilitate cine trage partidul în jos, care sunt deciziile care favorizează această ţară şi care sunt deciziile care o îngroapă”, a declarat Chirica, explicând motivele pentru a care a decis să trimită scrisoarea de susţinere către CEx.
Întrebat dacă îi cere demisia lui Liviu Dragnea, edilul Iaşiului a explicat că demisia liderului PSD nu trebuie cerută, pentru că a depus-o „în alb”.
„Dumnealui şi-a depus demisia în alb faţă de PSD după rezultatele dezastruoase de săptămâna trecută care au arătat foarte clar că se face o politică greşită în PSD în momentul de faţă, că abordează total greşit guvernul ca şi cum ar fi Teldrum, că nu reuşeşte să se conecteze nici la statele europene, nici la Statele Unite, nu se mai conectează la nimic şi practic nu îşi mai găseşte locul cred că nicărieri. Nu ştiu câţi membri de partid ai oricărui partid de pe faţa acestui pământ s-ar mai înscrie într-un partid condus de Liviu Dragnea”, a declarat primarul Iaşului.
Din punctul de vedere al lui Mihai Chirica, Sorin Grindeanu ar putea fi noul lider al PSD, „dacă şi-ar dori, dar nu ştiu dacă îşi doreşte”.
Chirica a vorbit şi despre asasini politici şi dă nume precum Lia Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu sau Niculae Bădălău.
Şi conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi a trimis un comunicat de presă prin care face apel la echilibru public. În mesajul transmis public de către preşedintele PSD Iaşi Maricel Popa este specificat faptul că „momentul economic favorabil generat de Guvernarea PSD trebuie să continue” şi compară programul de guvernare cu o foaie de parcurs, cu termene clare.
„România nu are nevoie acum de blocaj politic și administrativ. Niciunul dintre noi nu are dreptul să se cramponeze de o anumită funcție sau de o anumită postură pentru a crea dezechilibru politic și admnistrativ. În actualul context susținem conducerea PSD”, se arată în comunicatul de presă către mediafax.

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY