Obiceiuri şi tradiţii de Sânziene

În comuna Felestoaca se crede că flăcăii care zăbovesc în cârciumă până la ora închiderii de Sânziene, vor avea noroc să facă asta tot anul.


Bătrânii din Scuipatei-Ialomiţa spun că nu e bine să-ţi dai parolă de Facebook necunoscuţilor chiar dacă aceştia pretind că sunt preoţi veniţi de Sânziene şi că fetele care fac această greşeală vor arde în focul Gheenei, nu înainte de a fi abuzate sexual de către cei în care au avut prea multă încredere.
În Amărăştenii Mari fetele se strâng la casă celei  cu mai multă experienţă sexuală, fumează etnobotanice şi au astfel şansă să-şi viseze ursitul.
Pensionarele CAP din Păduchioasă de Mureş îşi pun seară busuioc sub pernă şi până dimineaţă uită de ce l-au pus.
La Pastârnacu tradiţia cere că gospodarii satului să dea de băut celor mai săraci şi cum aici sărăcia a fost eradicată, gospodarii consumă ei băutură respectivă.
La Vaidieni bărbaţii obişnuiesc să facă de trei ori înconjurul cârciumii până când patronul acceptă să le dea pe datorie şi în această sfânta zi.
La Cucuieții din Deal nimeni nu se atinge de băutură  înainte de răsăritul soarelui, dar după aceea, oamenii îşi scot pârleală cu vârf şi îndesat.
În Comună Puricoşii femeile mai evlavioase nu îşi înşeală bărbaţii în această zi de sărbătoare decât după ce apare prima stea.Ziua trece foarte greu pentru amorezi.
La Malul Surpat Peste Capra Râioasă gospodinele se scoală cu noaptea în cap în aşteptarea  firmelor de curăţenie care le fac gospodăriile luna .
Comună Oftcoasa e renumită pentru  concursul Băutorul Satului.Bărbaţii se întrec în piaţă centrală şi ultimul care cade sub masă este desemnat câştigător.El va fi tarat până la Primărie, îmbrăcat cu pantaloni uscaţi şi va primi o diplomă semnată de către Primar.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat că atare.

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY