PESTE 40 DE GOSPODĂRII INUNDATE ȘI MAI MULTE DRUMURI BLOCATE SAU RUPTE DE VIITURI, ÎN ALBA

Peste 40 de gospodării au fost inundate și șapte drumuri comunale și județene din Munții Apuseni sunt blocate, inundate sau chiar rupte de viituri, miercuri, în urma ploilor torențiale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, localitățile Sălciua și Ponor din Munții Apuseni sunt grav afectate de inundații.
Drumul județean 750C, între localitățile Sălciua și Ponor, este impracticabil pe circa 4-5 kilometri, în vreme ce drumul comunal 130A între localitățile Sălciua și Dumești este avariat.
De asemenea, drumul comunal spre Peștera Huda lui Papară din Munții Apuseni este avariat, iar serviciile voluntare pentru situații de urgență intervin cu un buldoexcavator.
În localitatea Ponor, două drumuri comunale sunt colmatate și avariate pe circa zece kilometri, iar drumul județean din localitatea Geogel s-a rupt pe circa 15-20 de metri.
Potrivit ISU Alba, localnicii pot să-l ocolească, pe marginea părții carosabile, iar astfel nu au rămas izolați.
În localitățile Ponor și Sălciua au fost inundate peste 40 de gospodării, iar localnicii au intervenit pentru evacuarea apei din case și curți. Inundațiile s-au produs după ce a plouat torențial mai multe ore, iar apa scursă de pe versanți a intrat în casele oamenilor.
Pe lângă pompieri, în sprijinul oamenilor intervin și administrațiile locale cu mai multe utilaje pentru deblocarea drumurilor inundate și îndepărtarea aluviunilor.
Județul Alba se află sub avertizare cod galben de precipitații, fiind semnalate ploi puternice, intensificări ale vântului și grindină.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY