PLOIEŞTI: ANCHETĂ DUPĂ CE O TÂNĂRĂ RECALCITRANTĂ A FOST ÎNCĂTUȘATĂ DE POLIȚIȘTII LOCALI

Poliția Prahova a demarat, vineri, o anchetă după ce, pe internet, a apărut un filmuleț în care o tânără care circula fără bilet de autobuz a fost încătușată de polițiștii locali. Cercetările se fac pentru o eventuală purtare abuzivă, dar și pentru ultraj, fata lovind unul dintre agenți.


Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, vineri că polițiștii au deschis un dosar în se fac cercetări pentru o eventuală purtare abuzivă a poliţiştilor locali, dar şi pentru ultraj, deoarece tânăra, care are 19 ani, a lovit un agent, iar acesta a mers la medicul legist pentru expertiză Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.
Directorul Poliției Locale Ploiești, Carmen Gheorghe, a declarat, la rândul său, că incidentul s-a petrecut joi după-amiază, iar fata a fost recalcitrantă.
„Noi avem încheiat un protocol cu TCE (firma de transport local – n.r.). Controlorii ne-au chemat după ce au depistat o tânără care circula cu trolelul 202, fără bilet. A refuzat să se legitimeze pentru a-i putea fi încheiat procesul verbal de amendă și atunci controlorii au chemat Poliția locală, tânăra fiind recalcitrantă”, a declarat Gheorghe.
Sursa citată a mai precizat că fata a devenit violentă la vederea polițiștilor locali și a lovit unul dintre agenți.
„Erau în troleu în momentul în care tânăra l-a lovit de doi ori pe unul dintre cei doi polițiști locali. Imediat după aceea, troleul a ajuns în stație și când s-au deschis ușile fata a fugit. Atunci a fost prinsă de colegii noștri și i-au fost puse cătușele. Este, din punctul meu de vedere, Boureanu de Ploiești. Acum este o anchetă în desfășurare”, a declarat directorul Poliției Locale Ploiești.
Polițistul local a mers, vineri, la Serviciul de Medicină Legală Ploiești unde și-a făcut o expertiză pentru eliberarea certificatului medico-legal, fiind lovit la picioare.
Amenda pe care ar fi trebuit să o plătească tânăra pentru că a circulat fără bilet este de 63 de lei.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY