PNL ÎŞI ALEGE NOUL PREŞEDINTE; ŞEFIA PARTIDULUI DISPUTATĂ DE LUDOVIC ORBAN ŞI CRISTIAN BUŞOI

Şefia PNL va fi disputată,sâmbătă, în CN, de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, majoritatea filialelor declarându-şi sprijinul pentru Orban,în timp ce liderul fostului PDL Vasile Blaga a refuzat să spună pe cine va susţine,la fel şi liderul PNL Suceava,fiind şi filiale care susţin că vor vota “liber".

Liberalul Ludovic Orban, cu moţiunea "Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei” şi secretarul general interimar Cristian Buşoi, cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!" sunt siguri rămaşi în cursă după ce moţiunea “Politica naţională - Calea liberală”, depusă de Viorel Cataramă nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului, condiţie necesară pentru a fi supusă dezbaterii şi votului în Congresul PNL.
Majoritatea filialelor judeţene au declarat că îl vor susţine pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, printre acestea se numără organizaţiile PNL din judeţele Giurgiu, Olt, Sibiu (condusă de preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan), Gorj, Alba, Galaţi, Botoşani, Tulcea, Satu Mare, Hunedoara şi Arad.
Filalele PNL din judeţele Mureş, Harghita (deşi iniţial a anunţat că îl va susţine pe Cristian Buşoi) şi Cluj au decis în Birourile Politice Judeţene ca delegaţii la Congresul Naţional să voteze după bunul plac.
Liderul fostului PDL Vasile Blaga a refuzat să spună pe cine va susţine la Congresul Naţional, declarând pentru Mediafax că îşi va exprima susţinerea “în cabina de vot” şi că nu vrea să se antepronunţe în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor interne de sâmbătă.
Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a cărui filială va avea cea mai numeroasă delegație din țară la Congresul PNL, nu a precizat pe cine va susţine pentru şefia PNL.
Cei 202 de delegaţi ai filialei PNL Suceava vor vota la Congres ''cu gândul ca PNL să-și găsească un drum și o cadență nouă'', a declarat Gheorghe Flutur, afirmând că ''așteaptă o dinamizare în activitatea partidului''.
PUBLICITATE
La Congresul Naţional al PNL ar urma să participe 5.000 de delegați din întrega ţară care vor decide cine va prelua şefia PNL. Tot în cadrul Congresului vor fi aleşi preşedinţii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).
Duminică va avea loc şi Consiliul Național de Coordonare, for în care vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC.
Noul secretar general al partidului va fi propus de președintele PNL.
sursa: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY