Protest al locuitorilor de lângă groapa de gunoi de la Glina: Trăim într-o mizerie cumplită

Locuitorii din zonele limitrofe gropii de gunoi de la Glina sunt nemulțumiți de faptul că, deși groapa nu mai are autorizație de funcționare de la 1 iunie, aici, susțin ei, se face trafic de gunoaie, iar mirosul este insuportabil, mai ales în condiții de caniculă.


"Nu putem să ținem geamurile deschise. Pomii mi se usucă, apa nu mai spun că nu e potabilă, nu se poate bea, nu se poate face nimic cu ea. Trăim într-o mizerie cumplită de ani de zile. Am înțeles că s-au luat măsuri să se închidă această groapă, această bombă ecologică și totuși funcționează, după cum se vede. Cine ne garantează sănătatea copiilor? Că avem copii cu toții. Dacă vor să ne îngroape definitiv, să știm o treabă și gata. Ce probleme au fost aici, oameni bolnavi de cancer de plămâni, din cauza aerului pe care îl respiră. Este ceva incredibil și văd că nu se ia nicio măsură", a declarat unul din locuitorii din Popești-Leordeni.
Oamenii spun că deși groapa de gunoi nu mai are autorizație de la 1 iunie, nimeni nu a închis-o propriu-zis, iar ei nu pot sta cu geamurile deschise pe timp de caniculă. Asta deși primarul a pus un mal de pământ între ei și groapă, ca să mai diminueze mirosul.
"După toate ducerile și întoarcerile la consilul popular în sfârșit primarul ne-a acceptat și ne-a făcut condiții mai bune pentru groapă. Ne-a băgat pământ, iar groapa de jur împrejur este blindată de pământ. Am înțeles în ultimă instanță că o să se închisă groapa. Oricum față de condițiile celelalte, când ne mâncau viermii, muștele, e așa și așa..Putem sta cu geamurile deschise. Era groaznic. Eu stau aici de 42 de ani. Acum condițiile sunt cât de cât acceptabile. Ar fi foarte bine să se închidă. Sunt copiii noștri. A fost apa infectată, au fost toate minunile astea..Unde să plecăm? Condițiile sunt mai bunicele", a declarat o femeie.
"De ce mai funcționează dacă a expirat autorizația de mediu? De ce mai funcționează? Nu ar trebui să o închidă? Ne-a nenorocit. Apa potabilă nu există. Groapa trebuie să plece, nu noi. Asta să se înțeleagă", a spus un alt bărbat.
"Am încercat să organizăm un protest din cauza mirosului în primul rând, a apei nepotabile, oamenii din satul acesta nu pot bea apă potabilă, nu pot să se spele, nici mâncare nu pot să facă. Autorizația de funconare a acestei gropi a expirat, după cum se vede încă se mai lucrează. Noaptea este un miros de nesuportat", a declarat și reprezentantul Asociației de Dezvoltare Eco-Durabilă.
Pe 7 iunie, într-o întâlnire publică la Palatul Bragadiru, ministrul în exercițiu al Mediului și cel al Apelor și Pădurilor, împreună cu 13 foști miniștri ai mediului, au semnat „Declarația privind protecția mediului in România” și au anunțat oficial că groapa de gunoi de la Glina nu mai are autorizație integrată de mediu de la 1 iunie.

Urmăriți-ne pe;  FacebookYouTubeG+Twitter

SURSA: stiri24ore.ro
Citește alte articole, AICI

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY