PSD și ALDE nu mai au legitimitate să conducă țara

Partidul Uniunea Salvați România nu a participat, miercuri, la votul pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD și ALDE împotriva propriului guvern. Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României a fost reglare de conturi între două găști din cartierul politicii romanesti, iar USR nu putea să gireze prin vot niciuna dintre aceste grupări, într-o moțiune care nu are nicio legătură cu cetățenii.


”Această moțiune de cenzură este expresia neechivocă a eșecului guvernării PSD-ALDE. Nu doar a guvernului Grindeanu. Ținem minte cu toții acele imagini cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu care îl duceau de mânuță pe Sorin Grindeanu pe holurile Guvernului, așa cum duc părinții copiii în prima zi de școală. Atunci Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au vrut să nu lase niciun dubiu cu privire la cine sunt părinții și responsabilii, sau mai degrabă, iresponsabilii acestui guvern. Astăzi trebuie să își asume, singuri, acest eșec în aceeași măsură cu Sorin Grindeanu”, a declarat în plen Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.
Realitatea este că PSD și ALDE au câștigat alegerile cu un program de guvernare mincinos, pe care sunt incapabili să îl implementeze. Această realitate este confirmată chiar de celebra analiză a activității guvernului Grindeanu, realizată în interiorul PSD. Din totalul măsurilor pe care trebuia să le îndeplinească în primul semestru, Guvernul a reușit să realizeze doar 13%. Asta este tot ce au putut să facă cei mai buni oameni din PSD și ALDE, pe care chiar Liviu Dragnea i-a propus cetățenilor.
PSD și ALDE au promis că în primele luni de guvernare vor face prin magie economică, și majorări de salarii și reduceri de taxe. Ce-a urmat a fost o listă lungă de erori, bâlbâieli și hotărâri de guvern fără nicio fundamentare, afectând grav echilibrele economice și bugetare.
O guvernare cu zero performanțe și la investiții și la fonduri europene și la dezvoltare economică, aceasta este realitatea tristă care se ascunde în spatele jocurilor de putere în interes personal din PSD, acoperite de promisiuni electorale mincinoase.
Dar nu pentru aceste probleme reale ale României vrea Liviu Dragnea să-l dea jos pe Sorin Grindeanu, aceasta nu este, din păcate pentru România, o moțiune despre ignorarea epidemiei de rujeolă sau despre blocarea investițiilor.
”Haideți să spunem lucrurile așa cum sunt și le înțelege întreaga țară: mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creștere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare, ci încercările nereușite de a submina demersurile anticorupție care i-au dus la exasperare pe cei doi președinți cu probleme penale de la PSD și ALDE. Liviu Dragnea pedepsește Guvernul Grindeanu pentru eșecul planului de subminare a Justiției și pentru faptul ca Justitia continua să funcționeze”, a declarat Dan Barna.
În ultimele zile Liviu Dragnea a transformat politica românească într-o rană deschisă a democrației. Pentru noi, demiterea guvernului Grindeanu și numirea unui nou guvern controlat de Liviu Dragnea este un coșmar la fel de negru precum rămânerea în funcție a lui Sorin Grindeanu, premierul 13% sau revenirea lui Victor Ponta.
PSD și ALDE au arătat nu doar că nu sunt în stare să guverneze. Prin moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern și a crizei politice prelungite pe care absolut singuri au generat-o, PSD și ALDE și-au pierdut complet legitimitatea morală pe care au câștigat-o în decembrie anul trecut.
USR cere președintelui României să folosească toate pârghiile instituționale pe care le are la dispoziție pentru a provoca declanșarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate.
România are nevoie de o guvernare legitimă, competentă, predictibilă, orientată către valorile europene și transatlantice.

Declarația integrală susținută de Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, la dezbaterea pe moțiune de cenzură în plenul Parlamentului se găsește pe site-ul www.usr.ro.
SURSA: stiri24ore.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY