UDMR NU EXCLUDE VARIANTA SUSȚINERII UNUI GUVERN PSD-ALDE LA VOTUL DE ÎNVESTITURĂ

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat luni că așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis în privința desemnării unui premier, însă nu exclude varianta susținerii guvernului la votul de învestitură și continuarea colaborării parlamentare cu PSD și ALDE.


"Am vorbit despre această situație politică, criză politică și am spus că la votul de săptămâna trecută pe moțiunea de cenzură am văzut cu toții că există majoritate. Este adevărat că o majoritate mai subțire decât acum o jumătate de an, dar există o majoritate și principiul majorității trebuie să funcționeze în continuare, majoritatea trebuie să aibă posibilitatea și are dreptul de a propune un guvern și de a asigura un sprijin parlamentar și de a guverna", a declarat Kelemen Hunor după consultările cu președintele Klaus Iohannis.
UDMR nu a prezentat președintelui nicio propunere de premier și a anunțat că ia în calcul continuarea colaborării parlamentare cu PSD-ALDE. De asemenea, Kelemen Hunor a declarat că nu exclude varianta susținerii guvernului la votul de învestitură.
"Nu știu ce propunere va accepta președintele Iohannis. Eu am spus că în momentul în care va exista această nominalizare, dacă va fi Tudose, dacă va fi altcineva vom vedea, dar noi dorim un dialog în continuare cu cei care dețin majoritatea și cei care guvernează. PSD – ALDE, aritmetica nu e așa de grea, să aduni două cifre, au majoritatea", a mai spus preşedintele UDMR.

Urmăriți-ne pe;  FacebookYouTubeG+Twitter

sursa: stiri24ore.ro
VEZI:

Top 10 cele mai TARI BANCURI


VEZI MAI MULTE BANCURI

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY