Un fenomen meteo rar vine spre România – Nu s-a mai întâmplat în țara noastră din 1881!

Incepând de marți, un front atmosferic neobisnuit de puternic, încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere cu descarcare la sol, va ajunge în România. Acelasi front a produs peste 60 de morti in Europa in ultimele zile.




In ultimele zile au fost anuntate numeroase cazuri tragice legate de trăsnete în Europa. Au lovit un întreg stadion în timpul unui meci de fotbal, au lovit parcuri pline de oameni, autostrăzi si bulevarde aglomerate din orase.
Acest front atmosferic care se îndreaptă vertiginos spre România, va ajunge aici marți. Ni se recomandă să fim mai precauți, în această zi, dar și în cele care urmează și în care observăm  fenomene meteorologice similare!
Daca vedeti pe cer o acumulare rapidă de nori (nu trebuie neapărat să plouă), încercati să vă îndreptați rapid spre casă. Dacă deja apar tunete si fulgere, mersul pe stradă devine un risc si e bine să vă adapostiti urgent: într-un magazin, parcare subterană, la metrou, oriunde găsiti un adăpost, într-o clădire sau un vehicul, nu sub un copac, sau în parc sau în spatii deschise. Dacă sunteti la un eveniment în aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Dacă sunteti la serviciu si furtuna a început, mai ramâneti acolo, chiar dacă e nevoie să stați  câteva ore până când vedeti că cerul se degajă de nori.

TOP BANCURI
Sursa – kfetele.ro

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY