Vegeta de casa. Uita de E-uri!

Daca si tu preferi sa imbunatatesti gustul mancarurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o retinere din cauza adaosului de sare, si in plus, a chimicalelor, trebuie sa stii ca avem pentru tine o reteta extrem de intereanta. Cu ajutorul ei vei putea sa iti prepari singura baza pentru mancaruri din legume sanatoase si cata sare vrei tu, fara monoglutamat de sodiu si alte chimicale.






Ce este VEGETA
Vegeta este un adaos universal pentru mancaruri, care are in compozitie: sare de bucatarie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, pastarnac, ceapa, telina, frunze de patrunjel), potentiatori de aroma (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahar, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavina E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj si 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidrati, 0,6 g grasimi.
Daca analizati putin compozitia, veti putea observa ca ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din aceasta cauza, foarte multe persoane trebuie sa evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sanatate, scrie jurnalul.ro.
Pentru a scapa de aceasta problema data de sare, dar si de prezenta E-urilor atat de nesanatoase, urmeaza reteta de mai jos:
Incrediente:
5 morcovi
3 radacini de patrunjel
3 rosii
2 cepe albe
2 radacini de pastarnac
2 ardei: unul rosu si unul alb
1 legatura de patrunjel
1 legatura de frunze de telina
1 ceapa rosie
O jumatate de gulie gulie
O jumatate de telina
Mod de preparare:
In primul rand, va trebui sa cureti bine toate legumele de coaja, cotoare sau seminte. Intre timp, incinge cuptorul si pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Pe aceasta vor fi pune toate legumele.
Atentie, cuptorul va fi incins la cel mult 100 de grade.
Rade toate legumele prin razatoare, iar apoi aseaza-le pe tava. Nu uita sa presari si putina sare deasupra lor.
Legumele se pun la cuptor pentru a se usca. Pentru ca nu vrem sa le ardem, nu incalzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius.
Lasa legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.
Dupa ce s-a incheiat aceast proces, si toate legumele au fost uscate, opresti cuptorul, scoate legumele si apoi da-le prin prin rasnita de cafea, blender sau marunteste-le cu ajutorul
robotului de bucatarie, scrie savory-food.
In pudra de legume rezultata adauga sare – dupa gust – apoi pune intreaga compozitie in borcane inchise ermetic.
Pastreaza vegeta rezultata in camara sau in dulapul din bucatarie.

Sursa: Bucrom.com

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY