Loc extraterestru descoperit în România!


 Cercetătorii de la NASA sunt bulversați de ceea ce au găsit aici


Există un loc secret în România ce poate fi oricând asemănat cu planeta Marte! Totul arată extrem de bizar și doar cei mai curajoși se avântă aici, fiindcă riscă să își piardă viața!
Este vorba despre o peșteră, inundată aproape total de o apă cât se poate de limpede, iar peisajul aminteşte cumva de planeta Marte. Locul ei este cunoscut doar de câţiva specialişti. Pentru amatorii fără experienţă, peştera poate fi fatală!
Lumina lanternelor străbate apa de parcă ar fi aer. Locul pare total nepământean. De altfel, mediul este asemănat de cunoscători cu cel de pe Marte. Pentru că nu există aer deloc – oricât de greu ar părea de crezut.

Pascale, care este scafandru militar, este unul dintre puţinii oameni care au ajuns în locul unic în Dobrogea: Peștera Movile, singura peşteră cu apă de izvor.
Locaţia însă, rămâne, cel puţin pentru moment, secretul celor cu experienţă în scufundări.
Această peşteră a fost descoperită accidental, în urma unor lucrări acum mai mulţi zeci de ani, în anii 80.
Pana in 1990, cand s-a inceput explorarea pesterii, locul a fost complet izolat de schimbarile mediului exterior.


Peştera Movile are şi dimensiuni uimitoare. Este lungă de aproximativ 100 de metri, iar înălţimea maximă este de opt metri. Biologii cred că aceasta este legată de un sistem subteran dobrogean, dar şi cu râurile sau chiar fluviul subteran, cel numit „al patrulea braţ al Dunării”, cel care este momentan o legendă, pornită în anii 60.

Peștera Movile, loc unic în lume
Peștera Movile este o peșteră descoperită în 1986 în România, lângă Mangalia, unică în lume pentru ecosistemul descoperit în interiorul ei. Acesta funcționează pe baza chimiosintezei și a fost separat complet de mediul exterior timp de circa 5,5 milioane de ani. În total aici s-au descoperit 35 de specii complet noi care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen sulfurat, cu o atmosferă foarte săracă de oxigen, dar bogată în dioxid de carbon și metan. Abia în 1990 a început explorarea ei, timp în care peștera a fost izolată.

CITEȘTE ȘI:

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI;

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY