Uite ce se întâmplă dacă dormi într-o cameră în care ai o vază cu bujori.




Sigur nu știai asta! Uite ce se întâmplă dacă dormi într-o cameră în care ai o vază cu bujori. Este ceva de vis:
În vechime, bujorii erau folosiţi pentru tratarea unei mari varietăţi de afecţiuni, precum dureri de dinţi, dureri de cap sau anchilozări.

Se spunea că aceste flori ar putea oferi protecţie împotriva unor posesiuni demonice sau a deochiului, ele fiind amplasate de-a lungul drumului către uşa de intrare a caselor.

În folclor, bujorul era legat de lună, întrucât se credea că fusese creat de zeiţă Lunii, pentru a reflecta pe timpul nopţii razele Selenei.

În Evul Mediu, „lunaticii” erau trataţi prin acoperirea corpului lor cu frunze şi petale de bujor. Totodată, se credea că seminţele de bujor puse sub pernă puteau împiedica apariţia coşmarurilor, scrie realitatea.net.



Se spune că bujorul are calităţi de energizare a vieţii sexuale. Florile de bujor dintr-o vază sau chiar un tablou înfăţişând bujori în dormitor crează un efect benefic în plan erotic.

Practici corecte şi practici greşite în îngrijirea bujorului

Tufele de bujor pot rămâne pe acelaşi loc până la 15 ani. De aceea sunt necesare câteva lucrări care vor garanta sănătatea plantei şi înflorirea abundentă.

Practici greşite
Există obiceiul ca, după încheierea înfloririi, tulpinile bujorului să fie tăiate, considerându-se încheiată funcţiunea lor. Total greşit!

VEZI;
TOP 100, LUNA MAI 2018 ... bancuri numai pentru tine

Frunzele sunt, de fapt, cele care produc substanţele de rezervă ce urmează a fi stocate în rădăcini, substanţe pe care se bizuie înflorirea din anul următor.
Or, îndepărtarea tulpinilor are rezultate negative, fie în ceea ce priveşte cantitatea florilor, fie în ce priveşte calitatea florilor.
Practici corecte

Corect se procedează dacă se înlătură tulpinile pe la jumătatea lui septembrie, după care se ard pentru a evita dezvoltarea sau perpetuarea unor boli.
Tot toamna, după tăierea tulpinilor, se pune deasupra plantelor gunoi de grajd bine fermentat şi se muşuroieşte, pentru a evita îngheţul.
Primăvara, cu puţin înainte de încolţire, se greblează şi apoi se mărunţeşte pământul din jurul plantei, prin praşilă.

În cazul unei veri secetoase, atât pe timpul înfloririi, cât şi după, tufele de bujor trebuie udate.
Evitaţi să stropiţi florile, întrucât le scurtaţi durata de viaţă!
Sfat

Dacă doriţi să tăiaţi flori de bujor (sau să cumpăraţi) pentru a le pune în vază, alegeţi doar bobocii care nu s-au deschis încă întrucât, cei semideschişi se vor scutura în 24 de ore.

Sursa 

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI;

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY