Un bărbat care a stat 25 de ani în închisoare a fost eliberat după ce s-a dovedit că a primit o sentință la moarte greșită


Un bărbat din California care a petrecut 25 de ani în spatele gratiilor după ce a fost condamnat la moarte pentru că a violat-o și ucis-o pe fetița iubitei lui, a fost eliberat. Experții au retras dovezile care-l acuzau.
Vicente Benavides, de 68 de ani, a fost eliberat din închisoarea de stat San Quentin după ce fusese condamnat la moarte, în 1993, pentru că a violat-o și ucis-o pe fiica iubitei lui, de 1 an și 9 luni.
Curtea Supremă de Stat a decis că la proces a fost prezentat un act medical fals. Judecătorul a dispus eliberarea lui Benavides după ce experții au retras dovezi și au spus că probabil fetița a fost lovită de o mașină, conform dailymail.com.
“După o examinare obiectivă a faptelor, nu există suficiente dovezi pentru a stabili vinovăția dincolo de o îndoială rezonabilă”, a afirmat Lisa Green, procurorul districtului Kern County.
Vicente Benavides avea grijă de fiica prietenei lui în timp ce mama ei era la muncă. El a spus poliției că la un moment dat a pierdut urma fetei și că a găsit-o mai târziu afară, vomitând.
Bărbatul, împreună cu iubita lui, au dus-o pe fată la spitalul de urgență, unde a murit o săptămână mai târziu. El a susținut mereu că nu știe ce s-a întâmplat cu fetița în cele 15 minute cât a fost singură.
Un medic legist a ajuns la concluzia că fetița a murit din cauza unor răni anale. Și alți medici au confirmat că rănile fetiței au fost cauzate de agresiuni sexuale.
Dar aproape toate aceste mărturi au fost retrase, după ce ei au spus că nu au văzut dosarul fetiței din momentul în care a fost internată, care indica faptul că nu au existat dovezi ale agresiunii sexuale. De asemenea, ei au spus că leziunile genitale ar fi putut fi cauzate de tratamentul medical.
Un expert în abuzuri asupra copiilor a spus că cel mai probabil fetița a fost lovită de o mașină.
Procurorul a declarat că e el crede că Vicente Benavides a fost implicat în moartea fetei, dar că nu este vinovat de ceea ce a fost condamnat cu 25 de ani în urmă.
La ieșirea din închisoarea, Benavides a fost așteptat de mai mulți membri ai familiei lui, care l-au primit cu îmbrățișări.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI;

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY