Ceai de lavanda – contraindicatii si preparare

Deși pare greu de crezut, acest ceai minune, ceaiul de lavanda are si efecte negative. Ceai de lavanda – contraindicatii si preparare

Ceai de lavanda - contraindicatii

Cateva dintre ele sunt: iritatii, greata sau varsaturi. Insa stati fara griji, acestea apar doar in urma nerespectarii dozei zilnice de ceai de lavanda. Consumul excesiv de ceai de lavanda poate provoca efecte negative si nu ne dorim acest lucru.

Cele mai expuse persoane care pot avea efecte negative in urma consumării ceaiului de lavanda, sunt femeile însărcinate, cele care alăptează, copii mici, dar si persoanele care au alergii grave. Mare atenție, dacă urmați anumite tratamente pentru reducerea colesterolului, este bine de știut ca ceaiul de lavanda si aceste medicamente nu se împacă. Nu trebuie combinat ceaiul de lavanda cu tratamentele medicamentoase.

Cum preparam cel mai gustos ceai de lavanda

Exista o metoda extrem de simpla pentru prepararea ceaiului de lavanda, totusi, ea poate fi inlocuita cu preferinta fiecaruia. Putem asezona ceaiul de lavanda cu siropuri pentru un gust mai puternic, in combinatie cu alte plante sau in orice combinatie va trece prin cap si credeti ca se potriveste.
Pentru o ceasca de ceai de lavanda avem nevoie de urmatoarele:
o lingurita de lavanda uscata sau 2 lingurite de lavanda proaspata, in cazul in care avem la indemana
o ceasca de apa
zahar bun sau miere dupa gust
suc de portocale sau de lamaie sau orice altceva pentru a avea un strop acrisor

Punem apa la fiert si dupa ce da in clocot o punem in ceașca. Punem lavanda si acoperim cana circa 6-7 minutele. Punem câteva picături de zeama de lămâie sau de portocala si/ sau miere sau zahar brun. Amestecam si este numai bun de servit.
Putem consuma acest ceai si rece sau o alta combinatie extraordinara este cu tei sau musetel si lavanda si un praf mic de scortisoara, alaturi de 3-4 cuburi de gheata. Lavanda este o planta ce nu este deloc pretentioasa, poate fi combinata si folosita in multe feluri.



Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY