Ceaiul de lavanda este un puternic remediu naturist eficient in lupta contra insomniei. Ea are totusi si cateva efecte negative.
Ceai de lavanda – remediu naturist benefic.
Ceai de lavanda, remediu naturist si combatand in lupta cu depresia
Lavanda a fost folosita si se foloseste de milioane de ani. Cele mai vechi scrieri care fac referire la aceasta planta sunt de pe vremea cand romanii o foloseau pentru a parfuma baile private ale regilor si bogatasilor. Si in Evul Mediu planta a fost puternic recunoscuta si folosita pentru proprietatile sale definfectante. Scrierile vechi mai afirma si ca a fost unul dintre putinele tratamente naturale impotriva ciumei.
Sa revenim totusi la zilele noastre. Ceaiul de lavanda este un puternic combatant al insomniei, depresiei, anxietatii si agitatiei nervoase cauzata din prea mult stres la locul de munca sau datorita unei perioade mai grele din viata ta. Ceaiul de lavanda se poate folosi in doua feluri diferite: uz extern, poti face o baie seara in care sa adaugi si cateva cani de ceai de lavanda; uz intern, band 2 cani de ceai de lavanda pe zi.
Cel mai bine este sa il bem dimineata si la pranz, pentru a-si face efectul dorit pana seara. Doar asa vom avea un somn odihnitor si placut. Totusi, nu este un remediu ce trebuie folosit o data si sa asteptam miracole. Trebuie sa urmam o cura de minim 2-3 saptamani pentru a vedea diferente.
Beneficiile ceaiului de lavanda
Unul dintre cele mai bune remedii ale ceaiului de lavanda este acela ca ajuta la combaterea tusei si inflamatia sinusurilor. Detecteaza cauzele durerilor de cap si amelioreaza tensiunea. Consumul de ceai de lavanda combate si inflamatia din organism, iritatiile cutanate, durerile de cap si insomnia. Lavanda ajuta la functionarea optima a ficatului si vezicii biliare. Putem vedea acest rezultat doar band ceai de lavanda sau aplicand comprese in zona ficatului.
Lavanda ajuta si la vindecarea reumatismului si a tulburarilor de circulatie. Chiar si inflamatia de la nivelul articulatiilor poate fi ameliorata cu ajutorul compreselor de ceai de lavanda. Totusi, este de preferat sa urmati si un tratament medicamentos, prescris de un specialist.
Comentarii
Trimiteți un comentariu