Ceaiul negru - beneficii si preparare

Ceaiul negru este popular in intreaga lume. Aceasta licoare magica se consuma pe tot globul pamantesc si nu pentru gustul sau neaparat, ci pentru beneficiile sale extrem de mari. Studiile arata ca ceaiul negru consumat dimineata, este inlocuitorul perfect al cafelei. Ceaiul negru are cel mai intepator gust dintre toate acestea. Inca un motiv care-l special.

Principala calitate a ceaiului negru este ca o cana consumata dimineata este o sursa excelenta de antioxidanti.
Este bine de stiut ca pentru a beneficia la maxim de antioxidantii din ceaiul negru, trebuie ca apa in care punem ceaiul negru sa aiba o temperatura ridicata.


Apa trebuie sa aiba o temperatura de minim 90 de grade Celsius pentru a ne bucura cu adevarat de aroma si toate proprietatile benefice ale ceaiului negru.

Ceaiul negru contine cafeina. Stim probabil cu totii acest lucru. O portie de ceai negru, adica 250 ml, contine intre 30 si 50 de mg de cofeina, cam cat o cafea normala.

Un alt efect benefic al ceaiului verde este acela ca reduce aparitia cancerului de prostata. Studiile au afirmat ca pentru a preveni de asemenea si aparitia cancerului ovarian, este de preferat sa bem o cana de ceai negru pe zi.

Beneficiile ceaiului negru nu se opresc aici. El imbunatateste si sanatatea inimii, ofera o doza zilnica de energie, o sursa foarte importanta de antioxidanti, dar ajuta mai ales si la prevenirea diabetului.
Cele mai recente studii afirma ca daca consumam zilnic o cana cu ceai negru, riscul aparitiei diabetului de tip 2 scade drastic.


Ceaiul negru stimuleaza si sistemul digestiv. Acest ceai contine taninuri care au efecte linistitoare asupra sistemului digestiv. Acest ceai poate ameliora simptomele afectiunilor gastrice si are efect antidiareic. 

Ceaiul negru este bogat in substante active care lupta impotriva virusurilor de gripa sau chiar si hepatita.
Mai mult decat atat, ceaiul negru stimuleaza productia de celule care protejeaza organismul.

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY