Treceți la conținutul principal

Ad

Ceaiul negru - beneficii si preparare

Ceaiul negru este popular in intreaga lume. Aceasta licoare magica se consuma pe tot globul pamantesc si nu pentru gustul sau neaparat, ci pentru beneficiile sale extrem de mari. Studiile arata ca ceaiul negru consumat dimineata, este inlocuitorul perfect al cafelei. Ceaiul negru are cel mai intepator gust dintre toate acestea. Inca un motiv care-l special.

Principala calitate a ceaiului negru este ca o cana consumata dimineata este o sursa excelenta de antioxidanti.
Este bine de stiut ca pentru a beneficia la maxim de antioxidantii din ceaiul negru, trebuie ca apa in care punem ceaiul negru sa aiba o temperatura ridicata.


Apa trebuie sa aiba o temperatura de minim 90 de grade Celsius pentru a ne bucura cu adevarat de aroma si toate proprietatile benefice ale ceaiului negru.

Ceaiul negru contine cafeina. Stim probabil cu totii acest lucru. O portie de ceai negru, adica 250 ml, contine intre 30 si 50 de mg de cofeina, cam cat o cafea normala.

Un alt efect benefic al ceaiului verde este acela ca reduce aparitia cancerului de prostata. Studiile au afirmat ca pentru a preveni de asemenea si aparitia cancerului ovarian, este de preferat sa bem o cana de ceai negru pe zi.

Beneficiile ceaiului negru nu se opresc aici. El imbunatateste si sanatatea inimii, ofera o doza zilnica de energie, o sursa foarte importanta de antioxidanti, dar ajuta mai ales si la prevenirea diabetului.
Cele mai recente studii afirma ca daca consumam zilnic o cana cu ceai negru, riscul aparitiei diabetului de tip 2 scade drastic.


Ceaiul negru stimuleaza si sistemul digestiv. Acest ceai contine taninuri care au efecte linistitoare asupra sistemului digestiv. Acest ceai poate ameliora simptomele afectiunilor gastrice si are efect antidiareic. 

Ceaiul negru este bogat in substante active care lupta impotriva virusurilor de gripa sau chiar si hepatita.
Mai mult decat atat, ceaiul negru stimuleaza productia de celule care protejeaza organismul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reîncarnare: Un copil oferă detalii din viaţa sa anterioară

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi. Dacă un copil v-ar oferi informaţii detaliate cu privire la viaţa unui om decedat, pe care el nu l-a cunoscut, aţi crede că este reîncarnarea acelui om? Dr. Erlendur Haraldsson, psiholog şi profesor emerit la Universitatea din Islanda, Reykjavik, a studiat mult timp reîncarnarea. A relatat un caz pe care a început să-l investigheze în anul 2000, în care, un băiat, pe nume Nazih Al-Danaf, a oferit detalii corecte despre aşa-numita lui viaţă anterioară. Dr. Haraldsson a lucrat cu cercetătorul libanez Majd Abu-Izzeddin pentru a intervieva membrii familiei copilului şi omului decedat, a cărui reîncarnare ar putea fi Nazih. Toţi martorii au fost intervievaţi de mai multe ori, la dista…

Păpădia – ce este și ce beneficii are. Ce afecțiuni tratează păpădia

Păpădia (Teraxacum officinale) este planta medicinală cu o serie de beneficii pentru organism, dar și planta care deschide sezonul recoltării plantelor medicinale din flora sponană. Citește când înflorește păpădia și care sunt proprietățile și beneficiile sale.


Rădăcina şi frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici şi steroli. Beneficiile păpădiei sunt numeroase datorită proprietăților sale terapeutice. Află de ce este important să culegi păpădie și pentru ce afecțiuni poate fi folosită.

Când înflorește păpădia și cum se culege
 Păpădia înflorește primăvara, în lunile martie, aprilie, mai și se găsește pe aproape orice suprafață cu iarbă verde. Este o plantă rezistentă, cu frunze crestate și fără puf, cu zimți, care poate crește în înălțime aproape 12 centimetri. Tulpinile păpădiei au flori galbene, luminoase, iar florile se deschid dis-de-dimineață și se închid seara ori atunci când vremea este mohorâtă.
POATE TE INTERESEAZĂ; 40 de int…

4 POVESTI INCREDIBILE DESPRE INCARNARE ŞI VIAŢA ANTERIOARĂ

Oamenii care susţin că au amintiri din alte vieţi. Deşi oamenii nu deţin încă dovezi concrete despre reîncarnare, astfel de poveşti sau tradiţii există în toată lumea. Cercetătorii şi investigatorii paranormalului caută argumente care să sprijine această teorie, bazată în general pe poveştile celor din jur. 13 semne că trăieşti în prezent o iubire dintr-o viaţă anterioară
Unele dintre ele sunt greu de crezut şi par desprinse din filme SF în timp ce altele, dacă nu cumva te fac să crezi pe de-a dreptul, măcar să îţi pui câteva semne de întrebare.

1. Viaţa anterioară şi semne din naştere
În unele părţi din Asia, atunci când o persoană moare, rudele acesteia îi fac un semn pe corp cu cenuşa. Ei speră că sufletul se va reîncarna într-un alt membru al familiei iar atunci când acesta va veni pe lume, va fi mai uşor de recunoscut prin mica pată transformată în semn din naştere. O astfel de întâmplare ar fi avut loc în Myanmar.
Atunci când bătrânul din familia micuţului K.H a murit, familia i…