Ceaiul verde, un adevarat miracol – beneficii si preparare

Cu totii stim ca ceaiul verde este un puternic antioxidant si un stimulent eficient pentru pierderea in greutate.

De asemenea, aceasta licoare minune – asa cum mai este cunoscut ceaiul verde, este si un detoxifiant natural. Pe cat de benefic este, pe atat de important este sa cunoastem exact cu ce ne poate ajuta, cand, dar mai ales modul perfect de preparare.
Nu este suficient sa aruncam cateva frunze intr-o apa calduta pentru a obtine aceasta licoare folosita chiar si de cei mai indepartati regi ai istoriei.
Ceaiul verde este folosit si in alte scopuri, poate mai putin cunoscute.

Intai de toate, sa invatam cum sa preparam ceaiul verde:

Gustul acestui ceai este unul de-a dreptul minunat, insa nu doar gustul trebuie sa fie bun, ci si licoarea in sine trebuie sa fie preparata corect pentru a ne ajuta si a da rezultatele dorite. Exista si un mit; temperatura potrivita. Si da, este un mit dovedit stintiific.
Temperatura corecta este cea care face diferenta dintre un ceai verde preparat corect si doar un gust de ceai verde. Ca sa putem obtine o ceasca de ceai verde, trebuie sa introducem cateva frunze in apa doar atunci cand ea se afla intre 65 si 75 de grade celsius. Este important sa respectam acest pas important; temperatura. O temperatura prea scazuta nu va extrage exact gustul ceaiului verde si nici proprietatile benefice nu se vor regasi in ceaiul nostru, iar daca temperatura este prea ridicata, ceaiul va prinde un gust amar, iar aroma acestuia se va pierde.

Daca dorim ca ceaiul nostru sa aiba un gust mai puternic, este de preferat sa il lasam sa se infuzeze intre 6 si 8 minute, dar atentie, la o temperatura mai scazuta. Daca dorim un gust mai fin si nu foarte inteparator, 5 minute sunt suficiente.

Ceaiul verde – un adevarat miracol:

Ceaiul verde contine polifenolii; acestia ajuta la producerea suplimentara in corp a caldurii si ulterior la arderea caloriilor si a surplusului de grasime.
Frunzele de ceai verde contin o bacterie care ajuta organismul in lupta contra cancerului de orice fel. Ceaiul verde ajuta la mentinerea igienei orale corecte. Acesta contine fluor care ajuta si la prevenirea cariilor.
Ceaiul verde ajuta si la mentinerea in parametri normali al zaharului din sange. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Ceaiul verde distruge bacteriile din corp ce pot provoca intoxicatii alimentare. Componentele din ceaiul verde ajuta si la reducerea imbatranirii pielii. De aceea, este idicata o cana de ceai verde pe zi. Ceaiul verde, un adevarat miracol – beneficii


Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY