Salvia, un puternic combatant in lupta cu diabetul


Ceaiul de salvie este unul dintre cele mai baute ceaiuri, nu pentru gustul sau, ci pentru proprietatile sale extrem de benefice.

Salvie face parte din aceeasi familie cu menta, are o istorie extrem de indelungata si este un remediu pentru multe boli. Dovada este numele, care provine din cuvantul latin “salvare”, care inseamna a salva.

Salvia era folosita inca de pe vremea egiptenilor antici. Era folosit mai ales extractul de salvie care opreau sangerarile si cicatriza ranile soldatilor. Ulterior s-a descoperit ca salvia ar fi buna si pentru a trata reumatismul, raceala, dar si entorsele.
Dupa mii de ani, in prezent, salvia este folosita cu precadere infuzie. Infuzia de salvie se bea fara zahar si se recomanda sa fie bauta des, dar in cantitati mici.
Haideti sa aflam impreuna care sunt beneficiile ceaiului de salvie si mai ales, cu ce ne poate ajuta concret acesta.

Remediu eficient pentru Alzheimer
Cele mai recente studii afirma ca extractul de salvie consumat timp de 5-6 luni de catre pacientii care sufera de boala degenerativa Alzheimer, imbunatateste memoria pacientilor. Totusi, aceasta boala nu are inca nici un tratament care poate vindeca pe deplin aceasta maladie degenerativa. 

Salvia este un puternic antioxidant
Antioxidantii opresc efectele daunatoare ale radicalilor liberi si curata organismul de toxine. Acestia ii impiedica pe radicalii liberi sa ajunga la celule si sa atace tesuturile. Salvia gazduieste un numar foarte mare de antioxidanti in frunzele plantei si implicit in infuzia pe care o preparam.
Infuzia de ceai de salvie previne semnele imbatranirii si scade riscul aparitiei celulelor care provoaca cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer si maladiile sistemului nervos.

Salvia, un puternic combatant in lupta cu diabetul

Cele mai recente studii afirma ca salvia mentine nivelul de zahar din sange. Practic, pe intelesul tuturor, tine sub control glicemia.
Daca va plac in exces dulciurile, atunci beti ceai de salvie ca si preventie, iar daca deja aveti diabet, va puteti increde cu succes in aceasta planta minune.
Studiile arata si ca salvia actioneeaza precum metforminul, medicamentul prescris pacientilor cu diabet, pentru a tine glicemia sub control.


Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY