Lumea în care trăim este plină de mister și lucruri fascinante

 


Lumea în care trăim este plină de mister și lucruri fascinante pe care nu ai de unde să le cunoști în totalitate. Îți prezentăm o serie de curiozități despre lumea în care trăim, statistici care te vor ajuta să cunoști mai bine lumea înconjurătoare.


Curiozități care ți se vor părea amuzante, dar care, în urma statisticilor, arată cât de puține lucruri cunoaștem despre lumea înconjurătoare. 

Citește curiozități despre lumea în care trăim. Curiozități despre lumea în care trăim.

Top femei/ imagini incendiare

 În fiecare an experții detectează în jur de 500.000 de cutremure în toată lumea. 100.000 dintre acestea sunt simțite de oameni și 100 provoacă daune.

 S-a demonstrat științific că râsul poate ajută o persoană să piardă din greutate. Elefantul este singurul animal care are patru genunchi.

 Aproximativ două treimi dintre oameni își înclină capul spre dreapta când sărută. Americanii consumă aproximativ 18 hectare de pizza pe zi. 

Barajul Hoover din SUA a fost proiectat să reziste pentru cel puțin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcții nu se va întări complet decât peste 500 de ani. Aproximativ 90% din populația întregii planete locuiește în emisfera nordică. 

Balenă albastră este animalul care produce cele mai puternice sunete (până la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apă la o distanță de până la 850 de kilometri. 

Te-ai gândit câtă benzină ți-ar trebui ca să poți înconjura planetă cu propriul automobil? Ei bine, în rezervorul unui avion Boeing poate încăpea suficient combustibil încât să poți face acest lucru de patru ori.

Cei mai tineri părinți din istorie ( doi copii cu vârste de 8, respectiv 9 ani) au trăit în China. Copilul lor s-a născut în anul 1910.

Abonează-te si vezi cele mai noi rețete culinare ale anului 2021

Lucruri interesante despre lumea în care trăim

Limba unui crocodil este imobilă. Ea este atașată de cerul gurii acestui animal. 

Biblioteca Universității din Indiana, SUA, se scufundă în fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen este posibil din cauza unei erori a constructorilor care au omis să calculeze și greutatea cărților care vor fi depozitate în uriașă clădire.

 În prezent, pentru prima dată în istoria planetei, numărul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani îl depășește pe cel al copiilor cu vârstă sub 5 ani. 

În Santa Fe, New Mexico, legea impune că animalele de casă să poarte centură de siguranță în mașină. 

O singură vacă poate produce într-un an mai mult lapte decât poate consumă un singur om, circa 200.000 de pahare pline cu lapte. 

Rechinii sunt singurele animale despre care se știe că nu se pot îmbolnăvi de cancer. Un cal adult poate consumă într-un an o cantitate de hrană ce depășește de 7 ori propria sa greutate. Numai în SUA există aproximativ 7.000 de tigri ținuți că animale de casă. 

Circa 12 copii sunt oferiți zilnic, în maternități, altor mame decât cele naturale. Această statistică include toate țările lumii.

Topul celor mai bune bancuri din lume



Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY