Zeama de varză murată: beneficii și contraindicații

 Scroll down the page and discover the chest. 


Zeama de varză murată este foarte sănătoasă, dar are și anumite contraindicații. Obiceiul murării verzei își are originile în China, unde, în urmă cu 2000 de ani, fermentarea era printre principalele metode de conservare a alimentelor.


Varza murată este apreciată în toată lumea, cu precădere în Germania, unde este servită alături de celebrii cârnați nemțești. Datorită procesului de fermentare, varza murată și, implicit, zeama rezultată, capătă proprietăți nutriționale deosebite. Află în cele ce urmează de ce e bine să beai zeamă de varză murată, dar și care sunt contraindicațiile acesteia!

Top femei/ imagini incendiare

Zeama de varză murată, indicată pentru digestie, imunitate și slăbire Varza murată conține multe probiotice, adică bacterii benefice, care asigură protecția intestinelor de acțiunea toxinelor. De asemenea, probioticele pot îmbunătăți digestia și reglează tranzitul intestinal, mai ales după un tratament cu antibiotice. 

Diareea, gazele intestinale, constipația, toate sunt simptome specifice bolii Crohn și ale colitei ulcerative, care pot fi ameliorate consumând varză murată, scrie BBCgoodfood.com. De asemenea, varza murată conține enzime care ajută la absorbirea eficientă a substanțelor nutritive din alimente. 

Abonează-te si vezi cele mai noi rețete culinare ale anului 2021

Aceleași probiotice au un rol important în întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel apariția virozelor sau a altor probleme de sănătate, precum infecțiile tractului urinar. Varza murată este bogată și în fier și vitamina C, ambele contribuind la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Topul celor mai bune bancuri din lume

Your treasure is here

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY