Ulei de brusture pentru păr: cum să-l faci acasă și depozitat corespunzător?

Step 1, scroll the page and press the continue button




Natura este generoasă cu daruri, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile pentru toată lumea și sunt chiar sub picioarele lor. Râsul și brusturea asemănătoare buruienilor sunt comune peste tot, proprietățile sale vindecătoare și cosmetice au fost descoperite cu multe secole în urmă. O sticlă de ulei de brusture, făcută cu mâinile tale, era o femeie care se îngrijea de aspectul ei și de frumusețea părului ei.


Rețetele pentru prepararea uleiului de brusture au supraviețuit până în ziua de azi, au învățat cum să o facă industrial și să o pună în vânzare în masă.

Ce este mai bine: o achiziție sau o improvizație?

La domiciliu, utilizat în mod tradițional pentru baza de ulei de măsline, de susan sau de floarea soarelui, care în sine sunt cosmetice. În producția industrială, uleiurile minerale, adică produsele petroliere rafinate, formează adesea baza.

Ulei de brusture pentru păr: cum să-l faci acasă și depozitat corespunzător? vezi video

Uleiurile minerale nu sunt dăunătoare, trec prin mai multe etape de purificare și hidratează bine pielea, dar aici avantajele lor se termină. În produsele rafinate nu există nici antioxidanți, nici compuși liniștitori, care sunt prezenți abundent în uleiurile vegetale, dar sunt ieftini, nu au culoare și miros și sunt păstrați pentru o lungă perioadă de timp, pentru care sunt iubiți de industria cosmetică.


Cum să gătești cu mâinile tale?

Faceți ulei de brusture pentru păr cu propriile mâini acasă, este ușor și pentru asta aveți nevoie doar de două ingrediente - rădăcină de brusture și bază de ulei vegetal. În scopuri cosmetice, rădăcina este recoltată de la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii mai și, de asemenea, din august până în noiembrie, în aceste luni cea mai mare concentrație de nutrienți din ea. O plantă înflorită nu este potrivită, deoarece toate forțele sale sunt cheltuite pentru înflorire, și nimic rău nu rămâne în rizom.


Grosimea dorită a rădăcinii este de 3-5 cm, potrivită atât pentru cea proaspătă, cât și pentru cea uscată, dar nu uitați că proaspătul nu este păstrat pentru o perioadă lungă de timp, ci trebuie utilizat imediat, în ziua asamblării, sau tăiat în benzi longitudinale și uscat.

Uleiul de brusture de casă este preparat prin trei metode:


metoda tradițională de perfuzare;

metoda expresie;

metoda de perfuzare.

Toate aceste metode sunt bune, iar la ieșire dau un agent minunat de întărire și regenerare a părului.


Metoda tradițională

Pentru a obține ulei de brusture, veți avea nevoie de o parte dintr-o rădăcină de brustură uscată și două părți din orice ulei vegetal, dar de preferință ulei de măsline sau de migdale.


Tăiați rădăcina, dar nu la starea de crumbs, dar în bucăți de 5-7 mm în dimensiune.

Puneți într-un borcan de sticlă și turnați ulei la temperatura camerei.

Strângeți sigilat recipientul și depozitați-l într-un loc închis timp de 14 zile.

Se agită câteva minute în fiecare zi.

După ce agentul se infuzează, întindeți tifonul în trei straturi.

Metoda de extracție timp de două săptămâni în uleiul de bază din plantă trece toate substanțele active și în combinație cu componentele utile ale bazei dau cel mai mare rezultat terapeutic.

Particulele prea mici din rădăcină vor face extractul tulbure și se vor precipita până la fundul vasului.

Metoda Express

Această metodă este mult mai rapidă decât cea tradițională, pentru producția de ulei de brusture va dura doar 24 de ore. Componentele sunt aceleași ca proporțiile lor. Cum se face?


Se amestecă baza caldă cu rădăcină mărunțită.

Lăsați o zi într-un loc întunecos.

După încălzire într-o baie de apă timp de o jumătate de oră, amestecând continuu.

Tulpina și se toarnă uleiul de brusture rezultat într-un recipient de sticlă.

Uleiul astfel infuzat se obține prin mai puțin saturate cu substanțe vindecătoare din rădăcină de brusture.


infuzie

Metoda de infuzie este cea mai laborioasă dintre cele trei și necesită intervenție zilnică în procesul de extracție.


Rădăcinile uleioase sunt lăsate timp de două săptămâni în întuneric.

În fiecare zi, timp de 14 zile, amestecul este încălzit timp de un sfert de oră în apă caldă.

După încălzire, apăsați de zece ori.

După data de expirare, filtrați și închideți pentru stocare.

Depozitarea produselor

Cel mai important lucru în depozitare este protejarea uleiului de aer, lumină și căldură. Prin urmare, uleiul de brusture de casă trebuie păstrat într-un recipient înghețat închis cu atenție într-un loc răcoros. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, instrumentul va păstra proprietățile sale medicinale pentru o lungă perioadă de timp și nu va funcționa la rece. Perioada de valabilitate de la trei luni la un an, până la apariția unui miros specific.


Uleiul de brusture rămâne cel mai eficient și, prin urmare, cea mai populară metodă folk pentru a restabili părul problematic. Singurul său dezavantaj este durata tratamentului, ca toate preparatele naturale, acesta funcționează încet, dar sigur și dă un rezultat pe termen lung.

Press CONTINUE...

Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY