Cum sa prepari sparanghelul

Cum sa prepari sparanghelul Sparanghelul, o planta ce nu este apreciata la adevarata ei valoare in gospodariile romanesti, are numeroase beneficii pe care le poate aduce sanatatii tale. Sparanghelul este o sursa buna de fibre si de vitamine, precum A, C E si K. In plus, planta este bogata si in glutation, un antioxidant ce protejeaza organismul de radicalii liberi, ce pot duce la aparitia cancerului. Cum gatesti sparanghelul Inainte de a gati sparanghelul, acesta trebuie curatat rapid sub un jet de apa rece, apoi tijele trebuie rupte, deoarece capatul gros are o consistenta lemnoasa si nu poate fi mancata usor. Pentru a indeparta partea lemnoasa a sparanghelului, nu trebuie decat sa indoi usor fiecare tija, iar aceasta se va rupe exact de unde poate fi consumata. Partile lemnoase se arunca, iar tijele ramase se pot gati fie intregi, fie taiare in sectiuni de cativa cm lungime. Cel mai frecvent, sparanghelul este pregatit la abur, dar el poate fi preparat si pe gratar, prajit sa...