Ceaiul alb - sanatate si viata intr-o ceasca

Despre ceaiul alb:
Ceaiul alb este foarte asemanator cu ceaiul verde. Daca va place unul dintre ele, este foarte probabil sa va placa si celalalt. La recoltarea ceaiului alb se aleg doar frunzele fragede ale plantei si bobocii nedeschisi. Cam aceasta ar fi diferenta dintre ceaiul verde si ceaiul alb in procesul de prelucrare. Infuzia are o culoare alb-galbuie, iar de aici este numit ceaiul alb. 


Beneficiile ceaiului alb sunt urmatoarele:
In primul rand ne ajuta sa pierdem in greutate blocand cresterea celulelor adipoase. Influenteaza in mod pozitiv si sistemul de circulatie al sangelui.


Ceaiul alb contine un fel de cofeina. Aceasta compozitie se numeste metilaxantina. Aceasta are un rol de energizant, dar aduce si o nota de relaxare. Daca bem o cana de ceai alb pe zi, riscul aparitiei celulelor cancerigene scade drastic. Asadar, doar pana aici si acest ceai este un adevarat aliat al sanatatii. Insa beneficiile nu se opresc aici. Ceaiul alb scade si tensiunea arterioala, iar astfel elimina riscul dezvoltarii anumitor afectiuni cardiovasculare.


 El reduce si colesterolul si zaharul din sange. Asadar, ceaiul alb este benefic si pentru diabetici sau pentru a preveni aparitia diabetului de tip 2. Ceaiul alb este incredibil de benefic si pentru persoanele care au osteoporoza sau artrita, datorita proprietatilor sale. Sistemul imunitar are de câștigat în urma consumului de ceai alb, datorită proprietăților antibacteriene ale acestuia. Ceaiul alb are grijă de sănătatea orală, iar dinții și gingiile se bucură astfel de protecție suplimentară.

Prepararea ceaiului alb


Niciodata nu trebuie sa infuzam ceaiul alb in apa clocotita, caci asta va cauza arderea frunzelor si implicit a proprietatilor sale benefice. Apa trebuie sa aiba in jur de 65 grade Celsius. Dupa ce am fiert apa, punem 2 lingurite de ceai alb si lasam la infuzat circa 4 minute. Dupa ce am terminat si acest proces, il servim alaturi de cateva picaturi de lamaie si ne bucuram de o portie mare de sanatate si viata intr-o ceasca.

Poate te interesează și;




Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY