Ceaiul de menta este extrem de iubit si apreciat pentru aroma sa fresh si racoritoare. Nu exista un anotimp anume in care putem consuma ceaiul de menta. Cald sau rece, indiferent de alegere, il putem servi oricand, la orice ora.
Infuzia de menta se realizeaza din frunzele de menta uscate peste care adaugam apa clocotita. Menta este una dintre cele mai populare plante aromatice. Menta merge de minune in multe preparate, deserturi, bauturi, dar mai ales alaturi de o limonada rece. Menta ofera un gust racoritor, proaspat si deosebit.
Beneficiile ceaiului de menta
Ceaiul de menta reduce senzatia de greata, flatulentele in exces, spasmele, crampele abdominale, balonarea si amelioreaza aciditatea gastrica si refluxul gastroesofagian. Acest ceai incredibil este extrem de apreciat si pentru calmarea simptomelor afectiunilor digestive.
Nu trebuie sa bem acest ceai doar cand avem aceste simptome, ci il putem consuma si cu rol preventiv, dupa o masa foarte calorica sau plina de mancare nesanatoasa.
Singurull efect negativ este atunci cand il consumam in exces, pentru ca poate cauza constipatie severa. Nu exista o doza maxima peste care nu trebuie sa trecem. Depinde de la persoana la persoana. Altele consuma zilnic o cana timp de cateva saptamani, insa nu apare consipatia. La alte persoane, in schimb, dupa 2 cani, isi face efectul nedorit, daca-l putem numi asa.
Ceaiul de menta calmeaza durerile si spasmele, avand un rol analgezic. Daca aveti copii cu afectiuni gastrice, este recomandat sa le administrati ceai de menta pentru calmarea simptomelor.
Ceaiul de menta este folosit si in industria cosmetica. Se poate folosi ceai de menta pentru a spala fata dimineata. Efectele se vor vedea in timp. Acest ceai are rol echilibrarea tenului gras. Reduce acneea, roseata si cantitatea de sebum.
Ceaiul de menta stimuleaza sistemul imunitar. Acesta este bogat in vitamine si minerale precum: calciu, vitamina B, fosfor. Asadar poate fi folosit si atunci cand aveti deficit de vitamina B.
POATE TE INTERESEAZĂ ȘI;
- Ceaiul verde, un adevarat miracol – beneficii si p...
- Ceai de lavanda – contraindicatii si preparare
- Ceai de lavanda – remediu naturist benefic
- Despre ceaiul de cimbru si beneficiile acestuia pe...
- Salvia, un puternic combatant in lupta cu diabetul...
- INFLUENȚA CULORILOR ÎN CASA VOASTRĂ
- INFLUENȚA PIETRELOR ÎN MAGIE
Comentarii
Trimiteți un comentariu