Ceaiul de musetel, un puternic remediu naturist


Musetelul este poate cea mai puternica planta in cultura romanilor. Ea este folosita in mod traditional pentru foarte multe afectiuni si boli. Florile de musetel sunt, pe cat de micute si fragile, pe atat de puternice sunt cand vine vorba despre beneficiile acestora asupra sanatatii noastre.

Florile de musetel au un miros specific, cu rol aromaterapeutic de calmare. Polenul se pastreaza chiar si in plantele uscate, asadar poate fi periculos pentru cei care au alergii de acest gen. Florile de musetel tin foarte bine, pana la 2 ani dupa ce le-am cules si usca t traditional. Nu trebuie sa avem mereu flori proaspete, sau proaspat uscate. 


Principalele efecte benefice ale musetelului sunt urmatoarele:
Ceaiul de musetel combate oboseala cronica, stresul si insomnia. Mirosul placut cu rol calmant ne ajuta mai ales dupa o zi grea de munca, atunci cand ne este greu sa adormim sau inca suntem stresati. Atentie, ceaiul trebuie baut in jurul orei 8, cam la o ora dupa ce a trecut cina, pentru ca acesta sa aiba timp sa isi faca efectul dorit. Componentele ceaiului de musetel ne vor induce o stare usoare de somn si de liniste.


Ne poate ajuta si atunci cand suntem balonati sau am avut parte de o masa foarte copioasa si solicitanta, dar mai este util si atunci cand avem afectiuni gastrice specifice, precum, indigestie, spasme, arsuri gastrice si uneori chiar si ulcer. Dar aici depinde de la persoana la persoana. Putem urma o cura de 3-4 zile in care sa bem circa 4 cani de ceai de musetel pe zi. Vom observa o ameliorare. Dar din nou, depinde de la om al om. Musetelul are si efecte antiinflamatorii. Acesta este recomandat pentru durerile mici, precum: dureri articulare, menstruale, cefalee si dureri musculare. Ne ajuta si atunci cand suntem raciti. Proprietatile musetelului va actiona incet precum un medicament, fluidizand secretiile nazale.

Poate te interesează și;




Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY