Treceți la conținutul principal

Ad

Ceaiul de musetel, un puternic remediu naturist


Musetelul este poate cea mai puternica planta in cultura romanilor. Ea este folosita in mod traditional pentru foarte multe afectiuni si boli. Florile de musetel sunt, pe cat de micute si fragile, pe atat de puternice sunt cand vine vorba despre beneficiile acestora asupra sanatatii noastre.

Florile de musetel au un miros specific, cu rol aromaterapeutic de calmare. Polenul se pastreaza chiar si in plantele uscate, asadar poate fi periculos pentru cei care au alergii de acest gen. Florile de musetel tin foarte bine, pana la 2 ani dupa ce le-am cules si usca t traditional. Nu trebuie sa avem mereu flori proaspete, sau proaspat uscate. 


Principalele efecte benefice ale musetelului sunt urmatoarele:
Ceaiul de musetel combate oboseala cronica, stresul si insomnia. Mirosul placut cu rol calmant ne ajuta mai ales dupa o zi grea de munca, atunci cand ne este greu sa adormim sau inca suntem stresati. Atentie, ceaiul trebuie baut in jurul orei 8, cam la o ora dupa ce a trecut cina, pentru ca acesta sa aiba timp sa isi faca efectul dorit. Componentele ceaiului de musetel ne vor induce o stare usoare de somn si de liniste.


Ne poate ajuta si atunci cand suntem balonati sau am avut parte de o masa foarte copioasa si solicitanta, dar mai este util si atunci cand avem afectiuni gastrice specifice, precum, indigestie, spasme, arsuri gastrice si uneori chiar si ulcer. Dar aici depinde de la persoana la persoana. Putem urma o cura de 3-4 zile in care sa bem circa 4 cani de ceai de musetel pe zi. Vom observa o ameliorare. Dar din nou, depinde de la om al om. Musetelul are si efecte antiinflamatorii. Acesta este recomandat pentru durerile mici, precum: dureri articulare, menstruale, cefalee si dureri musculare. Ne ajuta si atunci cand suntem raciti. Proprietatile musetelului va actiona incet precum un medicament, fluidizand secretiile nazale.

Poate te interesează și;
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reîncarnare: Un copil oferă detalii din viaţa sa anterioară

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi. Dacă un copil v-ar oferi informaţii detaliate cu privire la viaţa unui om decedat, pe care el nu l-a cunoscut, aţi crede că este reîncarnarea acelui om? Dr. Erlendur Haraldsson, psiholog şi profesor emerit la Universitatea din Islanda, Reykjavik, a studiat mult timp reîncarnarea. A relatat un caz pe care a început să-l investigheze în anul 2000, în care, un băiat, pe nume Nazih Al-Danaf, a oferit detalii corecte despre aşa-numita lui viaţă anterioară. Dr. Haraldsson a lucrat cu cercetătorul libanez Majd Abu-Izzeddin pentru a intervieva membrii familiei copilului şi omului decedat, a cărui reîncarnare ar putea fi Nazih. Toţi martorii au fost intervievaţi de mai multe ori, la dista…

Păpădia – ce este și ce beneficii are. Ce afecțiuni tratează păpădia

Păpădia (Teraxacum officinale) este planta medicinală cu o serie de beneficii pentru organism, dar și planta care deschide sezonul recoltării plantelor medicinale din flora sponană. Citește când înflorește păpădia și care sunt proprietățile și beneficiile sale.


Rădăcina şi frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici şi steroli. Beneficiile păpădiei sunt numeroase datorită proprietăților sale terapeutice. Află de ce este important să culegi păpădie și pentru ce afecțiuni poate fi folosită.

Când înflorește păpădia și cum se culege
 Păpădia înflorește primăvara, în lunile martie, aprilie, mai și se găsește pe aproape orice suprafață cu iarbă verde. Este o plantă rezistentă, cu frunze crestate și fără puf, cu zimți, care poate crește în înălțime aproape 12 centimetri. Tulpinile păpădiei au flori galbene, luminoase, iar florile se deschid dis-de-dimineață și se închid seara ori atunci când vremea este mohorâtă.
POATE TE INTERESEAZĂ; 40 de int…

4 POVESTI INCREDIBILE DESPRE INCARNARE ŞI VIAŢA ANTERIOARĂ

Oamenii care susţin că au amintiri din alte vieţi. Deşi oamenii nu deţin încă dovezi concrete despre reîncarnare, astfel de poveşti sau tradiţii există în toată lumea. Cercetătorii şi investigatorii paranormalului caută argumente care să sprijine această teorie, bazată în general pe poveştile celor din jur. 13 semne că trăieşti în prezent o iubire dintr-o viaţă anterioară
Unele dintre ele sunt greu de crezut şi par desprinse din filme SF în timp ce altele, dacă nu cumva te fac să crezi pe de-a dreptul, măcar să îţi pui câteva semne de întrebare.

1. Viaţa anterioară şi semne din naştere
În unele părţi din Asia, atunci când o persoană moare, rudele acesteia îi fac un semn pe corp cu cenuşa. Ei speră că sufletul se va reîncarna într-un alt membru al familiei iar atunci când acesta va veni pe lume, va fi mai uşor de recunoscut prin mica pată transformată în semn din naştere. O astfel de întâmplare ar fi avut loc în Myanmar.
Atunci când bătrânul din familia micuţului K.H a murit, familia i…