Despre ceaiul de cimbru si beneficiile acestuia pentru sanatate


Despre ceaiul de cimbru si beneficiile acestuia pentru sanatate
Cimbrul este popular inca din antichitate. Ceaiul de cimbru are o aroma specifica si foarte puternica. Actioneaza ca un excelent stimulant si este tonic. In ziua de astazi ceaiul de cimbru este folosit intens mai ales in perioadele de recuperare al bolilor cronice, trateaza stresul, dar mai ales astenia de primavara. Pe timpuri, soldatii faceau baie cu ceai de cimbru pentru a fi stimulati si pentru a capata forta si energie. Observam astfel originile extrem de vechi ale acestor practici benefice pentru corpul uman si nu numai.

Beneficiile ceaiului de cimbru

Ceaiul de cimbru faciliteaza oxigenarea creierului, trateaza insomnia, durerile de cap, despresia si anxietatea, diminuand spre zero inflamatia. Este folosit si ca antiinflamator si in caz de entorse si dureri acute musculare. Trebuie doar sa aplicam cateva comprese cu ceai cald pe zona afectata si vom simti rapid o ameliorare. Este benefic si pentru cei care au luxatii sau artroza.
Ceaiul de cimbru faciliteaza si buna functionare prin eliminarea bacteriilor si ciupercilor daunatoare, ale vezicii urinare, tractului digestiv si al rinichilor. Cicatrizeaza ranile si calmeaza eczemele.
Daca avem afte pe buza sau in cavitatea bucala, putem clati cu ceai de cimbru, iar acestea se vor cicatriza. Poate fi folosit si pentru a elimina cu succes mirosul neplacut facand gargara cu ceai de cimbru.
Ceaiul de cimbru este bun si pentru persoanele care sunt stresate si nu au pofta de mancare.

Efectele negative ale ceaiului de cimbru si restrictii

Desi nu are efecte adverse mari, poate cauza totusi simptome neplacute. Femeile insarcinatii sau pacientii cu boli cronice care urmeaza un tratament agresiv medicamentos, trebuie sa discute inainte de a bea ceai de cimbru cu un doctor de familie pentru a-i cere acordul.
Femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice sau care urmează tratamente cu anumite medicamente trebuie să discute cu medicul înainte de a folosi ceaiul de cimbru.


Comentarii

RECOMMENDATION OF THE DAY