Treceți la conținutul principal

Ad

Despre ceaiul de cimbru si beneficiile acestuia pentru sanatate


Despre ceaiul de cimbru si beneficiile acestuia pentru sanatate
Cimbrul este popular inca din antichitate. Ceaiul de cimbru are o aroma specifica si foarte puternica. Actioneaza ca un excelent stimulant si este tonic. In ziua de astazi ceaiul de cimbru este folosit intens mai ales in perioadele de recuperare al bolilor cronice, trateaza stresul, dar mai ales astenia de primavara. Pe timpuri, soldatii faceau baie cu ceai de cimbru pentru a fi stimulati si pentru a capata forta si energie. Observam astfel originile extrem de vechi ale acestor practici benefice pentru corpul uman si nu numai.

Beneficiile ceaiului de cimbru

Ceaiul de cimbru faciliteaza oxigenarea creierului, trateaza insomnia, durerile de cap, despresia si anxietatea, diminuand spre zero inflamatia. Este folosit si ca antiinflamator si in caz de entorse si dureri acute musculare. Trebuie doar sa aplicam cateva comprese cu ceai cald pe zona afectata si vom simti rapid o ameliorare. Este benefic si pentru cei care au luxatii sau artroza.
Ceaiul de cimbru faciliteaza si buna functionare prin eliminarea bacteriilor si ciupercilor daunatoare, ale vezicii urinare, tractului digestiv si al rinichilor. Cicatrizeaza ranile si calmeaza eczemele.
Daca avem afte pe buza sau in cavitatea bucala, putem clati cu ceai de cimbru, iar acestea se vor cicatriza. Poate fi folosit si pentru a elimina cu succes mirosul neplacut facand gargara cu ceai de cimbru.
Ceaiul de cimbru este bun si pentru persoanele care sunt stresate si nu au pofta de mancare.

Efectele negative ale ceaiului de cimbru si restrictii

Desi nu are efecte adverse mari, poate cauza totusi simptome neplacute. Femeile insarcinatii sau pacientii cu boli cronice care urmeaza un tratament agresiv medicamentos, trebuie sa discute inainte de a bea ceai de cimbru cu un doctor de familie pentru a-i cere acordul.
Femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice sau care urmează tratamente cu anumite medicamente trebuie să discute cu medicul înainte de a folosi ceaiul de cimbru.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reîncarnare: Un copil oferă detalii din viaţa sa anterioară

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi. Dacă un copil v-ar oferi informaţii detaliate cu privire la viaţa unui om decedat, pe care el nu l-a cunoscut, aţi crede că este reîncarnarea acelui om? Dr. Erlendur Haraldsson, psiholog şi profesor emerit la Universitatea din Islanda, Reykjavik, a studiat mult timp reîncarnarea. A relatat un caz pe care a început să-l investigheze în anul 2000, în care, un băiat, pe nume Nazih Al-Danaf, a oferit detalii corecte despre aşa-numita lui viaţă anterioară. Dr. Haraldsson a lucrat cu cercetătorul libanez Majd Abu-Izzeddin pentru a intervieva membrii familiei copilului şi omului decedat, a cărui reîncarnare ar putea fi Nazih. Toţi martorii au fost intervievaţi de mai multe ori, la dista…

Păpădia – ce este și ce beneficii are. Ce afecțiuni tratează păpădia

Păpădia (Teraxacum officinale) este planta medicinală cu o serie de beneficii pentru organism, dar și planta care deschide sezonul recoltării plantelor medicinale din flora sponană. Citește când înflorește păpădia și care sunt proprietățile și beneficiile sale.


Rădăcina şi frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici şi steroli. Beneficiile păpădiei sunt numeroase datorită proprietăților sale terapeutice. Află de ce este important să culegi păpădie și pentru ce afecțiuni poate fi folosită.

Când înflorește păpădia și cum se culege
 Păpădia înflorește primăvara, în lunile martie, aprilie, mai și se găsește pe aproape orice suprafață cu iarbă verde. Este o plantă rezistentă, cu frunze crestate și fără puf, cu zimți, care poate crește în înălțime aproape 12 centimetri. Tulpinile păpădiei au flori galbene, luminoase, iar florile se deschid dis-de-dimineață și se închid seara ori atunci când vremea este mohorâtă.
POATE TE INTERESEAZĂ; 40 de int…

4 POVESTI INCREDIBILE DESPRE INCARNARE ŞI VIAŢA ANTERIOARĂ

Oamenii care susţin că au amintiri din alte vieţi. Deşi oamenii nu deţin încă dovezi concrete despre reîncarnare, astfel de poveşti sau tradiţii există în toată lumea. Cercetătorii şi investigatorii paranormalului caută argumente care să sprijine această teorie, bazată în general pe poveştile celor din jur. 13 semne că trăieşti în prezent o iubire dintr-o viaţă anterioară
Unele dintre ele sunt greu de crezut şi par desprinse din filme SF în timp ce altele, dacă nu cumva te fac să crezi pe de-a dreptul, măcar să îţi pui câteva semne de întrebare.

1. Viaţa anterioară şi semne din naştere
În unele părţi din Asia, atunci când o persoană moare, rudele acesteia îi fac un semn pe corp cu cenuşa. Ei speră că sufletul se va reîncarna într-un alt membru al familiei iar atunci când acesta va veni pe lume, va fi mai uşor de recunoscut prin mica pată transformată în semn din naştere. O astfel de întâmplare ar fi avut loc în Myanmar.
Atunci când bătrânul din familia micuţului K.H a murit, familia i…